Vad är Zeolite?

Innehåll

(Klicka på nedan rubriker för att läsa mer eller scrolla nedåt)

Vad är Zeolite?

Zeolite ​​är ett naturligt mineral som skapades för miljoner år sedan, när vulkaner utbröt enorma mängder av aska som bestod av aluminiumsilikater från alkaliska jordartsmetaller. I en reaktion med saltvatten, skapades vad vi i dag kallar för Zeolit​​e (egentligen Zeolit eller Zeoliter på svenska – vi kommer att använda alla tre begreppen här).

Det finns tre typer av Zeolite​​r; fibrös, lövig och kristallin. Den kristallina typen är vad som används i kosttillskott/för medicinskt bruk, men Zeolit ​​är också vanligt i veterinärmedicinska läkemedel, för vattenrening, i luftfilter, djurfoder med mera.

How zeolite is formedGå till början av sidan

Hur fungerar Zeoliter?

Zeolit ​​har en naturlig, negativ laddning som attraherar och absorberar många olika typer av gaser, petrokemikalier, tungmetaller (t.ex. kadmium, kvicksilver, nickel och arsenik), låg-radioaktiva element etc.

Det unika med Zeolite ​​är att dess molekyl har en tredimensionell struktur likt en honungskaka med kanaler och håligheter överallt där tungmetaller och gifter enkelt fäster. Strukturen är så pass stark att våra kroppar inte ens kan bryta ner den när vi intar Zeolite som ett kosttillskott. Istället hålls de absorberade tungmetallerna och gifterna inne i molekylen ända tills att det kommer ut den ”naturliga vägen”.

Zeoliter ​​skapar även en fientlig miljö för virus i kroppen genom att balansera pH-värdet i blodet, vilket gör det mycket svårt för främmande celler att växa och föröka sig.

Samtliga Zeolite-​​produkter som vi säljer genom Pure-Zeolite.com ​​innehåller det mikroniserade pulvret av Zeolite som har visat sig effektiv i alla vetenskapliga studier.

Gå till början av sidan

Vad är Zeolite bra för?

Zeoliter ​​har visat sig hjälpa till med flera olika slags hälsoproblem och är också mycket bra för att förebygga ohälsa och sjukdomar. Här är några områden där Zeolite verkar medicinskt​​:

 • Zeolit ​​som en absorbent av tungmetaller. Genom industriavfall som förorenar vårt vatten och vår mark, sprids tungmetaller i vår miljö. Tungmetaller så som kvicksilver, kadmium, bly och arsenik har studerats i stor utsträckning och är kända för att vara några av de största hoten mot människans hälsa. Studier har visat att Zeolite ​​har en hög förmåga att absorbera och fånga in speciellt bly, kadmium, arsenik, kvicksilver och andra potentiellt skadliga tungmetaller. När du tar Zeolite som kosttillskott, avgiftas kroppen först på dessa metaller inom de första veckorna och sedan tar Zeolite även bort andra gifter så som bekämpningsmedel, herbicider och plast. Vissa människor som intar Zeoliter ​​har märkt förbättringar i mental klarhet, ökad energi och en allmän känsla av lugn och välbefinnande.
 • Zeolite ​​och pH. PH är en skala som används för att mäta surhet och alkalinitet i kroppen. Normalt pH varierar mellan 1 och 14, där ett balanserat pH-värde är 7 (under 7 är mer surt och ovan 7 är mer basiskt). Blodet behöver ett pH av 7,4 för att bibehålla en balans. Idag baseras vår genomsnittliga kost på socker, raffinerade kolhydrater och stärkelse – allt detta är mycket surt, vilket naturligtvis har en effekt på vårt blod och dess pH-nivå. En sur miljö är den bästa miljön för virus att frodas i. Surt blod skapar även en förutsättning för cancer samt sänkt hjärncellsfunktion som kan orsaka depression, ångest, stupor, paranoia, vanföreställningar och hallucinationer. Zeolite etablerar pH-nivåer på 7,35 till 7,45 – vilket är det optimala pH-värdet för den mänskliga kroppen och om den bibehålls har det positiva effekter både på vårt immunförsvar och hjärnans funktion.
 • Zeolit ​​för bättre maghälsa. Många lider av magkramper, uppblåsthet, diarré och/eller förstoppning. Dessa symptom är ibland resultatet av Irritable Bowel Syndrome (IBS). Zeolite ​​hjälper till med IBS genom att skapa en hälsosammare matsmältningskanal samt att det har en positiv effekt på bakteriefloran och kroppens upptagande av vitaminer och mineraler.
 • Zeolite ​​och mykotoxiner. Mykotoxiner är en mångskiftande familj av toxiner som produceras av vissa svampar. Mykotoxiner är kapabla att orsaka flera hälsoproblem som njur- och leverproblem samt försämrat immunförsvar. Mykotoxiner finns i alla typer av livsmedel; till exempel majs, jordnötter, mjölk och spannmål – dessa mykotoxiner har alla kopplats till lever-, mage- och njurcancer.
 • Zeolit ​​och virus. Listan över sjukdomar som orsakas av virus är enorm och sträcker sig från förkylning till cancer. Virus kan orsaka lokala infektioner såsom vårtor eller ont i halsen, eller en infektion som t.ex. influensa. Zeolite fångar in ämnen som är förstadiet till ett virus så att replikeringen stannar och därmed virusets förmåga att orsaka sjukdom.

Zeolite är även bra i dessa fall:

 • En kraftfull antioxidant
 • Balanserar cirkulationssystemet
 • Lindrar reumatiska sjukdomar
 • Återställer njurfunktionen
 • Hjälper till att läka hudsjukdomar – Zeolite ​​förbättrar även hudens kvalitet genom att öka fukten i huden
 • Lindrar diabetes
 • Läker sår och brännskador
 • Hjälper till vid behandling av neuropsykiatriska sjukdomar (sömnlöshet, neuros, depression, Parkinson, Schizofreni, Alzheimers)
 • Behandlar svampinfektioner

Zeolite-molekylens strukturZeolite-molekylens struktur

Gå till början av sidan

Vad är skillnaden mellan Zeolite i pulverform och Zeolite i flytande form?

Zeolite ​​kan köpas i många olika former på marknaden. Det finns t.ex. ett antal företag som säljer Zeoliter ​​i flytande form. Emellertid är Zeolite ​​i pulverform (som ett pulver eller i kapslar) bättre än någon annan form. Varför är det så?

Trots att det är ett naturligt mineral, innehåller Zeolit mycket små mängder av tungmetaller precis som alla andra mineraler som kommer från jorden. Dessa metaller släpps inte ut i pulverformen (på grund av den väldigt starka molekylens struktur som nämndes tidigare), utan stannar i molekylen samtidigt som den absorberar ännu mer tungmetaller i kroppen.

Studier som gjorts visar att Zeolite i flytande form däremot har en lägre förmåga att hålla dessa tungmetaller i sin håliga struktur, utan släpper ut dem i kroppen – samtidigt som den absorberar tungmetaller i kroppen i lägre utsträckning. Detta beror på att Zeolit-strukturen är försvagad i flytande form (Zeolit löser sig inte i vätska i sitt naturliga tillstånd).

Gå till början av sidan

Hur säkert är det att ta Zeolite?

Zeoliten som finns i alla våra produkter och som säljs via Pure-Zeolite.com är listade hos amerikanska FDA (Food and Drug Administration) som GRAS (som betyder ”i allmänhet säkra”). Även om Zeolite tas i extremt höga doser, är det bevisligen helt och hållet icke-toxiskt. Du kan även ta Zeoliter ​​under mycket lång tid och det kommer bara att ha positiva effekter på din hälsa.

Gå till början av sidan

Går Zeoliten ni säljer ut i blodet?

Svaret är ja, och det beror på att vi bara säljer den typ av Zeolit ​​som är i mikroniserad pulverform, och som har samma partikelstorlek som bevisligen ger effektiva och positiva hälsoeffekter. Eftersom Zeolitens ​​struktur är mycket solid, bryts den inte ner i kroppen, utan absorberar och avgiftar kroppen på tungmetaller, fria radikaler och gifter.

Men det finns ett stort antal företag som säljer flytande Zeolite ​​och som hävdar att deras produkter ​​går in i blodet, och att Zeolite i pulverform inte gör det. Detta är alltså fel – faktum är att alla studier som någonsin har gjorts om hälsoeffekterna av Zeoliter​​, har gjorts på pulveriserad form av Zeolite​​.

Gå till början av sidan

Finns det några bieffekter med att ta Zeolite?

Det finns många avgiftande produkter som har en mängd olika biverkningar, och dessa är vanligtvis individuella eftersom toxicitet kan visa sig på många olika sätt. Zeolite orsakar i allmänhet inte några biverkningar, men detta kan naturligtvis variera med olika individer.

Gå till början av sidan

Kommer Zeolite att motverka eventuella mediciner jag tar?

Våra Zeolite-​​produkter innehåller endast naturliga mineraler och vitaminer och dessa kommer förmodligen inte att komma i konflikt med dina mediciner. Zeoliten ​​passerar genom kroppen och absorberar tungmetaller och gifter medan dess struktur bibehålls intakt tack vare dess solida molekylform.

På grund av detta, interagerar Zeolite normalt sätt inte med andra mediciner, men vi rekommenderar att du alltid kontrollerar med din läkare om du har några tvivel. Exempelvis kan läkemedel som är baserade på tungmetaller, såsom litium, vara mindre effektiva när man tar Zeolit ​​eftersom Zeolit ​​attraherar och avgiftar kroppen på tungmetaller.

Gå till början av sidan

Tar Zeoliter bort mineraler och vitaminer som är bra för kroppen?

Svaret på det är nej, eftersom Zeolit ​​bara absorberar och avlägsnar tungmetaller och gifter som inte är bra för kroppen.

Gå till början av sidan

Hur lång tid tar det innan jag ser resultat?

Detta är naturligtvis mycket individuellt och svårt att svara på eftersom alla visar toxicitet på många olika sätt i kroppen. Allt från dålig hy till allvarliga hälsoproblem kan vara ett resultat av gifter och tungmetaller i kroppen, så människor reagerar olika när man tar Zeolite​.

Dock är vår rekommendation i allmänhet att ta Zeolite-​​produkten under minst 90 dagar och sedan besöka din läkare för att få en omvärdering av din hälsosituation. Det är också viktigt att ta den rekommenderade dosen som baseras på dina behov för att se till att du får ut det mesta av produkten.

Referenser: ”Zeolite – Nature’s Heavy Metal Detoxifier” av Dr. Howard Peiper, N.D.

Gå till början av sidan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s